§0
Παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεδριών μέσω Skype, zoom, Viber

Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

Η ψυχοθεραπεία είναι μια βαθιά προσωπική διαδικασία και το πρώτο μεγάλο βήμα το κάνεις εσύ τη στιγμή που αποφασίζεις να επικοινωνήσεις με  έναν κατάλληλο για σένα ψυχοθεραπευτή. Η προσέγγιση μου είναι να σε βοηθήσω να καταλάβεις μέσα σε ένα πλαίσιο καθολικής αποδοχής, πτυχές του εαυτού σου και συμπεριφορές που σε εμποδίζουν στην παρούσα φάση να νιώσεις καλά ή δεν σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις την ζωή. Η ψυχοθεραπευτική διαδικασία στοχεύει στην διερεύνηση του εαυτού σου αλλά και στην εκμάθηση θετικών συνηθειών, συμπεριφορών και τρόπων σκέψης με στόχο την επίλυση των όποιων δυσκολιών σε απασχολούν.

Στα πλαίσια της θεραπευτικής μας συμμαχίας σε βοηθώ να εκφράσεις τους φόβους σου και να ανακαλύψεις τις επιθυμίες ενώ με οδηγό τις δικές σου εμπειρίες θα έχεις την ευκαιρία να πορευτείς στο μονοπάτι του καλύτερου σου εαυτού. Η αυτοβελτίωση αφορά μια απαιτητική διαδικασία-εργασία με τον εαυτό που όσο προχωρά σου επιτρέπει να αναγνωρίζεις τα εμπόδια ως έχουν χωρις να τα αφήνεις να σε “πλακώνουν” και παράλληλα να αξιοποιείς τα δυνατά σου σημεία.

Συνήθως, οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα, για όσο διάστημα προσδιορίσουν από κοινού ο συμβουλευόμενος με το θεραπευτή. Το διάστημα αυτό μπορεί να επαναπροσδιοριστεί στην πορεία. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι 60 λεπτά της ώρας.

Μπορούμε να εργαστούμε μαζί ψυχοθεραπευτικά για θέματα που σε απασχολούν και αφορούν:

Συμβουλευτική

Στα πλαίσια της Συμβουλευτικής μπορείς να ξεκαθαρίσεις κάποιες σκέψεις σου ή συναισθήματα, να λάβεις υποστήριξη και μέσω της επικοινωνίας μας να υιοθετήσεις μια πιο ψύχραιμη στάση απέναντι σε ένα πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεις τον εαυτό σου να αντιμετωπίζει με εμψύχωση και νηφαλιότητα συγκρούσεις διαπροσωπικών σχέσεων, διλήμματα, αδιέξοδα. Η συμβουλευτική αφορά επίσης και άλλα θέματα όπως αυτοανάπτυξη, επεξεργασία συναισθηματικών εσωτερικών συγκρούσεων η λύση των οποίων είναι ιδιαίτερη σημαντική σε κρίσιμες περιόδους όπως στον ερχομό ένός παιδιού, σε επιλογή καριέρας ή αλλαγή καριέρας ή στην λήψη άλλης σοβαρής απόφασης.

Η συμβουλευτική γονέων πραγματοποιείται και με τους δυο γονείς είτε μόνο με τον έναν με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση τους μέσω της παροχή βοήθειας στην επίλυση ενός θέματος που αφορά την ανατροφή των παιδιών. Προβλήματα μέσα στην οικογένεια προκύπτουν πολλά που ο γονιός καλείται κάθε τόσο να αντιμετωπίσει και να βρει λύσεις. Υπάρχουν όμως κάποιες φορές που η κατάσταση μοιάζει με αδιέξοδο, ή είναι στάσιμη και τότε ίσως χρειάζεται να δοκιμάσεις άλλους τρόπους προσεγγισης που θα σε βοηθήσουν να δεις το πρόβλημα πιο καθαρά και αυτό ακριβώς προσφέρει η Συμβουλευτική. Συνήθως είναι βραχύχρονη.

Ομάδες

Ομάδα Βρεφικής και Νηπιακής ηλικίας που απευθύνεται σε γονείς παιδιών από τη γέννηση τους έως και την ηλικία των 6 ετών. Η Ομάδα περιλαμβάνει ένα κύκλο 8 προκαθορισμένων συναντήσεων 1,5 ώρα η καθεμία, με συχνότητα δυο φορές το μήνα. Μέγιστος αριθμός ατόμων 8 άτομα. Οι συναντήσεις έχουν θεωρητικό -ενημερωτικό μέρος αλλά και βιωματικό χαρακτήρα ενώ το όφελος της συνεύρεσης με άλλους γονείς είναι μεγάλο καθώς οι θετικές επιδράσεις των συναντήσεων εξακολουθούν να υπάρχουν και μετά την ολοκλήρωση τους. Αναφέρονται ενδεικτικά μερικά από τα θέματα που αναλύονται στη διάρκεια των συναντήσεων. “Θηλασμός, προβλήματα θηλασμού, αποθηλασμός, ύπνος, ασφαλής δεσμός μητέρα βρέφους, σχέση ζευγαριού στο νέο τους ρόλο, σχέσεις μεταξύ αδερφών, διαχείριση θυμού, διαχείριση άλλων δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν μέσα στην οικογένεια”.

Η συγκεκριμένη Ομάδα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία γνώσης αλλά και ανατροφοδότησης και σύνδεσης με άλλα ζευγάρια που βρίσκονται σε παρόμοια συνθήκη με εσάς. Η Ομάδα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τους νέους γονείς που κυριεύονται εύκολα από άγχος και αναρωτιούνται συχνά εάν εφαρμόζουν τις σωστές πρακτικές στο μεγάλωμα των παιδιών τους. 

Ομάδα γονέων με παιδιά σχολικής ηλικίας, μια ομάδα που απευθύνεται σε γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στην ομάδα αυτή δίνεται η ευκαιρία  στους γονείς να συζητήσουν, να αλληλεπιδράσουν με άλλους γονείς και να λάβουν νέες πληροφορίες και οπτικές σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα τους, συμπεριλαμβάνοντας τα παιδιά, τον σύντροφο ή αλλα σημαντικά πρόσωπα. Όσο βελτιώνεται η ψυχική διάθεση στο γονιό και κερδίζει περισσότερο χώρο η ενδυνάμωση και η ελπίδα τόσο περισσότερο επωφελείται το παιδί και στη δική του έκφραση και συμπεριφορά.

Για την συμμετοχή σας στείλτε email kisoudaki@gmail.com ή μήνυμα στην ιστοσελίδα δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας.

Παρέχεται η δυνατότητα μεταγεννητικής παρακολούθησης στο σπίτι.  Οι περισσότεροι γονείς όταν παίρνουν εξιτήριο από το μαιευτήριο εκφράζουν συχνά την ανησυχία τους  για τις πρώτες ημέρες στο σπίτι σχετικά με τη φροντίδα του μωρού τους. Οι συνηθέστερες απορίες αφορούν το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι στη συμπεριφορά του βρέφους. Στην μεταξύ μας επικοινωνία δεν υπάρχει καμία απορία που να θεωρείται ήσσονος σημασίας και δίνονται απαντήσεις και υποστήριξη σε πολλά θέματα όπως:

Οι κατ’ οίκον επισκέψεις είναι δίωρες και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η τηλεφωνική υποστήριξη.

error: Content is protected !!