§0
Παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεδριών μέσω Skype, zoom, Viber

Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

IMG_8366-(1)

Η ψυχοθεραπεία είναι μια βαθιά προσωπική διαδικασία και το πρώτο μεγάλο βήμα το κάνεις εσύ τη στιγμή που αποφασίζεις να επικοινωνήσεις με  έναν κατάλληλο για σένα ψυχοθεραπευτή. Η προσέγγιση μου είναι να σε βοηθήσω να καταλάβεις μέσα σε ένα πλαίσιο καθολικής αποδοχής, πτυχές του εαυτού σου και συμπεριφορές που σε εμποδίζουν στην παρούσα φάση να νιώσεις καλά ή δεν σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις την ζωή. Η ψυχοθεραπευτική διαδικασία στοχεύει στην διερεύνηση του εαυτού σου αλλά και στην εκμάθηση θετικών συνηθειών, συμπεριφορών και τρόπων σκέψης με στόχο την επίλυση των όποιων δυσκολιών σε απασχολούν.

Στα πλαίσια της θεραπευτικής μας συμμαχίας σε βοηθώ να εκφράσεις τους φόβους σου και να ανακαλύψεις τις επιθυμίες ενώ με οδηγό τις δικές σου εμπειρίες θα έχεις την ευκαιρία να πορευτείς στο μονοπάτι του καλύτερου σου εαυτού. Η αυτοβελτίωση αφορά μια απαιτητική διαδικασία-εργασία με τον εαυτό που όσο προχωρά σου επιτρέπει να αναγνωρίζεις τα εμπόδια ως έχουν χωρις να τα αφήνεις να σε “πλακώνουν” και παράλληλα να αξιοποιείς τα δυνατά σου σημεία.

Συνήθως, οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα κάθε δύο εβδομάδες, για όσο διάστημα προσδιορίσουν από κοινού ο συμβουλευόμενος με το θεραπευτή. Το διάστημα αυτό μπορεί να επαναπροσδιοριστεί στην πορεία. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι 60 λεπτά της ώρας.

Μπορούμε να εργαστούμε μαζί ψυχοθεραπευτικά για θέματα που σε απασχολούν και αφορούν:

Συμβουλευτική

Στα πλαίσια της Συμβουλευτικής μπορείς να ξεκαθαρίσεις κάποιες σκέψεις σου ή συναισθήματα, να λάβεις υποστήριξη και μέσω της επικοινωνίας μας να υιοθετήσεις μια πιο ψύχραιμη στάση απέναντι σε ένα πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεις τον εαυτό σου να αντιμετωπίζει με εμψύχωση και νηφαλιότητα συγκρούσεις διαπροσωπικών σχέσεων, διλήμματα, αδιέξοδα. Η συμβουλευτική αφορά επίσης και άλλα θέματα όπως αυτοανάπτυξη, επεξεργασία συναισθηματικών εσωτερικών συγκρούσεων η λύση των οποίων είναι ιδιαίτερη σημαντική σε κρίσιμες περιόδους όπως στον ερχομό ένός παιδιού, σε επιλογή καριέρας ή αλλαγή καριέρας ή στην λήψη άλλης σοβαρής απόφασης.

Η συμβουλευτική γονέων πραγματοποιείται και με τους δυο γονείς είτε μόνο με τον έναν με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση τους μέσω της παροχή βοήθειας στην επίλυση ενός θέματος που αφορά την ανατροφή των παιδιών. Προβλήματα μέσα στην οικογένεια προκύπτουν πολλά που ο γονιός καλείται κάθε τόσο να αντιμετωπίσει και να βρει λύσεις. Υπάρχουν όμως κάποιες φορές που η κατάσταση μοιάζει με αδιέξοδο, ή είναι στάσιμη και τότε ίσως χρειάζεται να δοκιμάσεις άλλους τρόπους προσεγγισης που θα σε βοηθήσουν να δεις το πρόβλημα πιο καθαρά και αυτό ακριβώς προσφέρει η Συμβουλευτική. Συνήθως είναι βραχύχρονη.

error: Content is protected !!