§0
Παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεδριών μέσω Skype, zoom, Viber

Βιογραφικό

Βιογραφικό

Είμαι ψυχολόγος με κλινική εμπειρία από το 2012 στο Ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και Μαία με δεκαετή εμπειρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το 2002 μετά από συμμετοχή μου σε εξετάσεις του ΙΚΥ για την ειδικότητα της Μαιευτικής απέσπασα υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Λονδίνο (Health and Sciences, Middlesex University) όπου στα πλαίσια της πρακτικής μου εξάσκησης εργάστηκα σε μεγάλα Νοσοκομεία του Λονδίνου (Whittington Ηospital & North Middlesex Hospital) σε τμήματα προγεννητικού ελέγχου (2003-04). Παράλληλα εκπόνησα την διπλωματική μου εργασία με θέμα την επιλόχεια κατάθλιψη.

Ο συνδυασμός των σπουδών μου με κρατούσε πάντα κοντά στη φροντίδα της γυναίκας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, στον τοκετό αλλά και στην περίοδο της λοχείας, έχοντας ως πρωταρχικό μου μέλημα η φροντίδα αυτή να βασίζεται σε τεκμηριωμένη γνώση. Είμαι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (Α.Π.Θ) με άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (αρ. 13/1641) από το έτος 2008 και πτυχιούχος της Μαiευτικής Σχολής από το 2000 με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αρ. 394). Η ανάγκη μου για συνεχή βελτίωση της εκπαιδευτικής μου κατάρτισης και προσφοράς με οδήγησε στην απόκτηση της διεθνούς πιστοποίησης ως συμβούλου γαλουχίας (IBCLC) το 2012. Πρόκειται για μια πιστοποίηση με παγκόσμια αναγνώριση που συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση των γνώσεων μου και πρακτικών για τον μητρικό θηλασμό. Επιπρόσθετα ολοκλήρωσα με επιτυχία το γνωστό στο μαιευτικό χώρο σεμιναριο περιγεννητικής υποστήριξης, το οποίο εκπονείται από το Σωματείο “Ευτοκία” (2011).

Στο παρελθόν εργάστηκα ως ωρομίσθια καθηγήτρια Μαιευτικής στο ΤΕΕ Καβάλας (2001-03) ενώ το 2003 διορίστηκα στο Γ. Ν Καβάλας ως μαία στο τμήμα Μαιευτικής-Γυναικολογικής και στο τμήμα Προώρων. Από το 2012 ως το 2018 εργάστηκα ως Ψυχολόγος σε μόνιμη οργανική θέση, στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας καλύπτοντας παράλληλα ανάγκες για όλο το Νοσοκομείο όπου προέκυπταν στα πλαίσια της Διασυνδετικής Ψυχιατρικής ή του τμήματος επειγόντων.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο του κλινικού Ψυχολόγου στα πλαίσια της πολυετής πρακτικής μου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας περιλάμβανε:

Παράλληλα με την κλινική μου πρακτική, παρακολούθησα πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα πάνω σε τομείς όπως Γνωστική συμπεριφορική,ψυχική υγεία, ψυχιατρική-ψυχοπαθολογία, μαιευτική-γυναικολογία, αναπτυξιακή παιδιατρική.

Σπουδαία θέση στην γνωστική μου επιμόρφωση κατέχει το σεμινάριο 8 εβδομάδων που παρακολούθησα στην Ξάνθη  το 2016, “Αντιμετώπιση του stress με ενσυνειδητότητα”, με διοργανώτρια την ψυχολόγο Dr Σοφία Μεσάρη. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα (Mindfulness-based cognitive therapy- MBCT)  με πολύ καλά αποτελέσματα στην θεραπεία μονοπολικής και χρόνιας κατάθλιψης αλλά και σε άλλες διαταραχές της διάθεσης που τεκμηριώνονται ήδη από διάφορες μελέτες. Το πάντρεμα των δύο γνωστικών αντικειμένων (Ψυχολογία, Μαιευτική) δεν θα μπορούσε να ευοδώσει καλύτερα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και η ευτυχής συγκυρία να βρεθώ με την έμπειρη ψυχολόγο και δασκάλα του Mindfulness κατέληξε σε μια πολύ όμορφη συνεργασία και οργάνωση για πρώτη φορά στην πόλη της Καβάλας του διήμερου βιωματικού σεμιναρίου  “Διαχείριση του Στρες στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό με ενσυνειδητότητα”, τον Ιούνιο του 2018.

Στην παρούσα φάση είμαι εγγεγραμμένη στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης- Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης και παρακολουθώ το τετραετές ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Συμμετέχω επίσης συχνά ως ομιλήτρια σε σεμινάρια Ψυχολογίας ή Μαιευτικής που διοργανώνονται από το Γ.Ν. Καβάλας αλλά και από άλλους φορείς. Διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Καβάλα από το 2018 όπου και βλέπω ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά ενήλικες, εφήβους, παιδιά, οικογένειες ενώ κατα διαστήματα διοργανώνω ομάδες αλλά και ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια.

Ως υπέρμαχος της αξίας του εθελοντισμού υπήρξα ιδρυτικό μέλος μαζί με τον σύζυγο μου και Παιδίατρο, της ‘Υποστηρικτικής ομάδας μητρικού θηλασμού Καβάλας’ προσφέροντας για επτά έτη δωρεάν τις υπηρεσίες μας στις νέες μητέρες και στις οικογένειες τους στο Σύλλογο Πνοή, ενώ παράλληλα συμμετείχα στην εθελοντική υποστήριξη παιδιών με καρκίνο στο Δήμο Καβάλας. 

Είμαι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Αργυρίου, παιδίατρο- Ιατρό Εφηβικής Ιατρικής και επίσης Πιστοποιημένο Σύμβουλο Γαλουχίας και έχουμε αποκτήσει μαζί δύο αγόρια των οποίων η ανατροφή  αποτελεί καθημερινά και την πιο σημαντική πρόκληση για εμάς. Θα μπορούσα να πω ότι τα παιδιά μας αποτελούν την πυξίδα μας που μας δείχνει εάν προχωράμε καλά ή εάν χρειάζεται κάποιες φορές να αλλάζουμε πορεία.

error: Content is protected !!