§0
Παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεδριών μέσω Skype, zoom, Viber

Βιογραφικό

Είμαι Ψυχολόγος και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια με κλινική εμπειρία από το 2011 στο Ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όπου κατείχα μόνιμη οργανική θέση, καλύποτοντας ανάγκες για όλο το Νοσοκομείο στα πλαίσια της Διασυνδετικής Ψυχιατρικής αλλά και του τμήματος επειγόντων. Το έργο του κλινικού Ψυχολόγου στα πλαίσια της πολυετούς  εργασίας μου στην Ψυχιατρική κλινική (2011-2018) περιλάμβανε κλινικές συνεντεύξεις, ψυχομετρικές δοκιμασίες, ψυχοεκπαίδευση, ομάδες, οικογενειακή παρέμβαση, συνεργασία με τους ψυχίατρους της κλινικής και διάφορες άλλες ειδικότητες. Συμμετείχα ακόμη, στην λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων όπου η ψυχολογική παρέμβαση αφορούσε κύρια την δημιουργία μιας θεραπευτικής συμμαχίας με τον θεραπευόμενο, στοχεύοντας στην διαχείριση των  προβλημάτων του και στην γενικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Έχω άδεια ασκήσεως επαγγέματος ως Ψυχολόγος (αρ.13/1641) και είμαι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β.Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Έχω εξειδικευτεί στην Συστημική Ψυχοθεραπεία ολοκληρώνοντας το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης πιστοποιημένο από την E.F.T.A-European Family therapy Association for Psychotherapy-EAP. Διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Καβάλα από το 2018 όπου και βλέπω ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά ενήλικες, εφήβους, παιδιά.
Είμαι επίσης κάτοχος πτυχίου Μαιευτικής Θεσσαλονίκης με δεκαετή εργασιακή εμπειρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το 2002 μετά από συμμετοχή μου σε εξετάσεις του ΙΚΥ απέσπασα υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Λονδίνο (Health Sciences Middlesex University) ενώ στα πλαίσια της πρακτικής μου εξάσκησης εργάστηκα σε μεγάλα Νοσοκομεία του Λονδίνου (Whittington Hospital & North Middlesex Hospital). Παράλληλα εκπόνησα την διπλωματική μου εργασία με θέμα την επιλόχεια κατάθλιψη. 

Ο συνδυασμός των σπουδών μου με κρατούσε πάντα κοντά στην φροντίδα της γυναίκας και στην διάρκεια της εγκυμοσύνης της, στον τοκετό αλλά και στην περίοδο της λοχείας, έχοντας ως πρωταρχικό μου μέλημα η φροντίδα αυτή να βασίζεται σε τεκμηριωμένη γνώση. Διοργανώνω για πολλά χρόνια ομάδες προετοιμασίας τοκετού και γονεϊκότητας με σκοπό οι υποψήφιοι γονείς να υποδεχτούν με περισσότερη γνώση και λιγότερο φόβο τον ερχομό του παιδιού τους. Έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Μαιευτική (αρ.394) από το 2000 ενώ το 2012 απέκτησα την διεθνή πιστοποίηση ως σύμβουλος γαλουχίας (IBCLC) και την διατηρώ ως και σήμερα.

Αγαπώντας τη δια βίου εκπαίδευση έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια αλλά και επιμορφωτικά προγράμματα πάνω σε τομείς όπως Γνωστική Συμπεριφορική, Ψυχιατρική-ψυχοπαθολογία ενηλίκων και παίδων, Αναπτυξιακή Παιδιατρική, Μαιευτική-Γυναικολογία. Διοργανώνω συχνά ομιλίες ή σεμινάρια ψυχοεκπαιδευτικά, δια ζώσης ή διαδικτυακά, με διάφορα θέματα που αφορούν όλη την οικογένεια. 

Σπουδαία θέση στην γνωστική μου επιμόρφωση κατέχει το σεμινάριο 8 εβδομάδων που παρακολούθησα στην Ξάνθη το 2016 “Αντιμετώπιση του stress με ενσυνειδητότητα”.
Η ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος 8 βδομάδων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής πιστοποίησης στις εφαρμογές Ενσυνειδητότητας (Mindfulness Training Pathway). Ακολούθησε μια πολύ όμορφη συνεργασία με την εκπαιδεύτρια του Mindfulness Σοφία Μεσάρη,όπου διοργανώσαμε για πρώτη φορά στην πόλη της Καβάλας ένα διήμερο βιωματικό σεμινάριο “Διαχείριση του στρες στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό με ενσυνειδητότητα”.

Ως υπέρμαχος της αξίας του εθελοντισμού υπήρξα ιδρυτικό μέλος μαζί με τον σύζυγο μου και παιδίατρο, της Υποστηρικτικής ομάδας μητρικού θηλασμού και γονέων-Καβάλας,’ προσφέροντας για επτά έτη δωρεάν τις υπηρεσίες μας στις νέες μητέρες και στις οικογένειες τους στον Σύλλογο Πνοή. Παράλληλα, συμμετείχα στην εθελοντική υποστήριξη παιδιών με καρκίνο στον Δήμο Καβάλας.

Είμαι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Αργυρίου παιδίατρο και επίσης Πιστοποιημένο Σύμβουλο Γαλουχίας και έχουμε αποκτήσει μαζί  δύο αγόρια των οποίων η ανατροφή αποτελεί καθημερινά και την πιο σημαντική πρόκληση για εμάς. Θαμπορούσα να πω ότι τα παιδιά μας αποτελούν την πυξίδα μας, που μας δείχνει εάν προχωράμε καλά ή εαν χρειάζεται κάποιες φορές να αλλάζουμε πορεία.

 

error: Content is protected !!