§0
Παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως συνεδριών μέσω Skype, zoom, Viber

Πρώτη φορά γονείς

Πρώτη φορά γονείς

H μετάβαση της γυναίκας στη μητρότητα και του άνδρα στην πατρότητα φέρει διάφορες ενδοψυχικές και διαπροσωπικές αλλαγές που ενώ είναι φυσιολογικές συχνά συνοδεύονται από αγωνία και φόβο καταλήγοντας σε σύγκρουση του ζευγαριού ή σε φτωχή ικανοποίηση μέσα στο γάμο. Πρόκειται για μια περίοδο που το ζευγάρι χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη και ενημέρωση προκειμένου οι φόβοι να υποχωρήσουν και την θέση τους να πάρει η αρμονία και η εσωτερική δύναμη και η πίστη στο νέο τους γονεϊκό ρόλο.

Το γνωσιολογικό και επιστημονικό μου υπόβαθρο συνδυάζει δύο ειδικότητες, της Ψυχολογίας και της Μαιευτικής. Εξασκώ για πολλά χρόνια και τα δύο αντικείμενα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Η συνέργεια των δύο ειδικοτήτων συνέβαλε καθοριστικά στο να αποκτήσω μια ευρύτερη και ουσιωδέστερη ανθρωπιστική προσέγγιση στην κλινική πρακτική με προεξάρχοντα χαρακτηριστικά την ενσυναισθητική κατανόηση και την ειλικρινή διάθεση για βοήθεια-υποστήριξη.

Οραματίζομαι μωράκια που θα έρχονται στη ζωή χαρούμενα και ασφαλή και θα τα υποδέχονται σε μια μεγάλη αγκαλιά οι γονείς τους οι οποίοι θα είναι ήρεμοι και ενδυναμωμένοι με εργαλεία τους την γνώση, την στήριξη και την αγάπη. Η καλύτερη επένδυση των γονιών είναι η περίοδος της εγκυμοσύνης και τα πέντε πρώτα χρόνια. Ολοένα και περισσότερες έρευνες από τον χώρο της ιατρικής και της ψυχολογίας επιβεβαιώνουν ότι η προγεννητική περίοδος, η εγκυμοσύνη, ο τοκετός καθώς και τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου είναι υψίστης σημασίας για την υγεία και την εξέλιξη του. Η σωστή ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να αποφευχθούν μετέπειτα ψυχολογικές, συναισθηματικές και σωματικές δυσλειτουργίες σε όλη την οικογένεια.

Συνεπώς εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο που ξεκινάει από τη σύλληψη του μωρού σας με γνώση-ενημέρωση και μη διστάσετε να εκφράσετε όλες σας τις απορίες και τους προβληματισμούς σας. Η γονεϊκότητα σας δίνει μια θαυμάσια ευκαιρία για ενδοσκόπηση η οποία φέρνει στην επιφάνεια πολλά ερωτήματα όπως “τι γονιός θα γίνω;”  “Θα ανταπεξέλθω;”  “ Πως θα είναι η σχέση μου με τον σύντροφο μου με τις νέες συνθήκες;” Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία της προσωπικής αναζήτησης σε οδηγούν συχνά να ανατρέχεις και στη δική σου ανατροφή. Πως αντιδρούσαν οι δικοί σου γονείς σου σε συγκεκριμένες καταστάσεις, τι στάση είχαν σε σημαντικά θέματα της ανατροφής σου; Μπορεί να αναρωτιέσαι ακόμα τι θα ήθελες να κρατήσεις από το παράδειγμα των γονιών σου και σε ποια σημεία θα ήθελες να διαφοροποιηθείς από εκείνους. Δίνοντας απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα ξεκινάς να χτίζεις σταδιακά μια νέα ταυτότητα του ‘εγώ’ σε συνάρτηση πλέον με τον νέο αυτό ρόλο που πρόκειται να αναλάβεις.

Κατόπιν προγραμματισμού στο γραφείο μου πραγματοποιούνται:

error: Content is protected !!